Telefon: 06-94-709-827 | E-mail: admin@altisk-csmindszent.edu.hu

  Bemutatkozás

  1956. szeptember 1-jén adták át az intézmény jelenlegi épületét. A korabeli Vas Népében az átadásról szóló tudósításban Vas megye egyik legjobban felszerelt...

  Bővebben...

  Galéria

  Tekintsék meg iskolánk életéről, rendezvényeiről készített képeket, melyek külön-külön albumokban találhatóak. Jó szórakozást!

  Bővebben...

  e-Napló

  Diákjaink érdemjegyeit, tanulási, jelenléti adatait elektronikus naplóban vezetjük. Eléréséhez szükséges adatokat iskolánk biztosítja.

  Tovább az e-Naplóra...

   

   

  Beszámoló zarándoklatról

   

  Mindszenty- zarándoklat mindszentiekkel

  Örömmel tettünk eleget a Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola meghívásának, hogy vegyünk részt az általuk szervezett XIV. kerékpáros zarándoklaton Esztergomba. Kötelességünknek éreztük jelentkezésünket, hiszen Mindszenty kardinális szülőfaluját képviselve, mi is ott lehettünk a boldoggá avatásáért mondott szentmisén. Elhatározásunkat az a tény is erősítette, hogy iskolánk Mindszenty József nevét viseli ettől a tanévtől. Április 24-én szentelték fel iskolánk új címerét, amelynek ünnepélyesebbé tételét szolgálta az általunk meghirdetett Mindszenty József Emlékverseny. A benevezett csapatok jó felkészülésről és alapos ismeretanyagról tettek tanúbizonyságot.

  A falubusszal és az utánfutóra előző nap felpakolt kerékpárokkal hajnali fél ötkor indultunk el úti célunk felé. Reggel fél nyolc tájékán berobogtunk az iskola udvarára, ahol nagy-nagy örömmel és tisztelettel fogadtak bennünket. A mindenre elszánt kis csapatunk a bemutatkozásunk után elindulhatott a lélekemelő kihívás felé.

  Rendkívül változatos út és terepviszonyok között haladhattunk mindig előbbre és előbbre. Jó érzés volt ehhez a „csapathoz” tartozni, ahol mindenki figyelt egymásra, segített, ha kellett buzdított és lelket öntött a másikba.

  Pilisszentlélektől az időjárás nem fogadott kegyeibe minket, megindultak az ég csatornái. Ezen az utolsó szakaszon történt a sajnálatos balesetem. A Jó Isten velem volt, a Tőletek kapott kereszt a nyakamban lógott, bizony rosszabbul is járhattam volna. Köszönöm az aggódást, a folyamatos érdeklődést, a kórházi látogatást és a szentmise előtti méltatást. Az Úr áldásával fél kettőkor indultunk hazafelé és öt órakor értük el a végcélt Csehimindszentet, a hercegprímás szülőfaluját.

  Tanúbizonyságot tett Pannonia Sacra közössége és új vendégei az óriási lelki erőnkről, az összefogásunkról, nehézségek és megpróbáltatások leküzdéséről. Jó volt Veletek lenni, közösen küzdeni a nemes célért. Reményeink szerint a XV. kerékpáros zarándoklaton is szeretnénk ott lenni.

  Május 16-án immár XIX. alkalommal megszervezett Vasvár-Csehimindszent útvonalon Mindszenty József gyalogos emléktúrán vett részt iskolánk volt és jelenlegi tanulói, valamint tanárai 41 fővel.

  Jövőre szívesen látnánk Benneteket ezen a kb. 25 km-es országosan is bejegyzett gyalogos zarándoklaton. A szállás biztosított.

  Üdvözlettel: Légler Gyula, igazgató-helyettes, Csehimindszent

  Hasznos linkek

  Edunet (Tananyag-fejlesztési Alapítvány)
  TTE (Történelemtanárok Egylete)
  ME (Magyartanárok Egyesülete)
  Dráma (Magyar Drámapedagógiai Társaság)
  KTEP (Könyvtárostanárok Egyesülete)
  Ökoiskola
  Parlament
  MÁV menetrend
  Volán

  Hasznos linkek

  TANINFORM
  KIR (Oktatási Hivatal)
  NYME PSZK (Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ)
  E-tanárikar
  ECDL
  EEM (Emberi Erőforrások Minisztériuma)
  Osztályfőnök
  MPT (Magyar Pedagógiai Társaság)
  MTT (Magyar Tehetséggondozó Társaság)

  Letöltések