Telefon: 06-94-709-827 | E-mail: admin@altisk-csmindszent.edu.hu

  Bemutatkozás

  1956. szeptember 1-jén adták át az intézmény jelenlegi épületét. A korabeli Vas Népében az átadásról szóló tudósításban Vas megye egyik legjobban felszerelt...

  Bővebben...

  Galéria

  Tekintsék meg iskolánk életéről, rendezvényeiről készített képeket, melyek külön-külön albumokban találhatóak. Jó szórakozást!

  Bővebben...

  e-Napló

  Diákjaink érdemjegyeit, tanulási, jelenléti adatait elektronikus naplóban vezetjük. Eléréséhez szükséges adatokat iskolánk biztosítja.

  Tovább az e-Naplóra...

   

   

  "Szívünkben őrizzük a múltat"

   

   

  "Szívünkben őrizzük a múltat!"

   

  Szívükben őrzik a múltat 50 év elteltével, csengőszóra lépték át újra az 1969-ben végzett 8.a és 8.b. osztályos diákok a Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola ajtaját. Az iskola igazgatója, László Jánosné örömmel köszöntötte az öregdiákokat. Invitálta őket a teljesen felújított iskola megtekintésére, az iskola filozófiájának megismerésére, hogy „élményekkel gazdagodva mehessenek majd el az élménysuliból”.

   

  A képen a következők lehetnek: 10 ember, , mosolygó emberek, álló emberek és belső tér

   

  A csinos hölgyek és urak között voltak, akik egyazon, vagy szomszédos községekben élnek, de akadtak olyanok is, akik évtizedek óta nem találkoztak, mert az ország másik részén élnek. Az évfolyam tíz diákja és nyolc tanára elköltözött az élők sorából, ezért nekik egy perces csenddel, a mécses lángjával adóztak társaik és barátaik. Olyannyira sokan jöttek el a találkozóra, hogy két osztályterem is megtelt, de szabadott bármikor „szomszédolni”, hogy a múlt emlékeit, a csínytevéseket felidézzék. Horváth Barnabásné, egykori tanárnőjük szinte mindenkit név szerint szólított így ötven év után is. Az örömkönnyekkel, ölelésekkel, régi emlékekkel teli napot az 50 éve ebben az iskolában végzett tanulók egy közös vacsorával koronázták meg. „Szívemben őrizem a múltat” – mondta Varga József tanár úr és ezzel a gondolattal mindannyian egyetértettek.

  Hasznos linkek

  Edunet (Tananyag-fejlesztési Alapítvány)
  TTE (Történelemtanárok Egylete)
  Dráma (Magyar Drámapedagógiai Társaság)
  KTEP (Könyvtárostanárok Egyesülete)
  Ökoiskola
  Parlament
  MÁV menetrend
  Volán

  Hasznos linkek

  TANINFORM
  KIR (Oktatási Hivatal)
  https://sek.elte.hu/srpszkk (ELTE Savaria Egyetemi Központ - Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ)
  E-tanárikar
  ECDL
  Osztályfőnök
  MPT (Magyar Pedagógiai Társaság)
  MTT (Magyar Tehetséggondozó Társaság)

  Letöltések