Telefon: 06-94-709-827 | E-mail: admin@altisk-csmindszent.edu.hu

  Bemutatkozás

  1956. szeptember 1-jén adták át az intézmény jelenlegi épületét. A korabeli Vas Népében az átadásról szóló tudósításban Vas megye egyik legjobban felszerelt...

  Bővebben...

  Galéria

  Tekintsék meg iskolánk életéről, rendezvényeiről készített képeket, melyek külön-külön albumokban találhatóak. Jó szórakozást!

  Bővebben...

  e-Napló

  Diákjaink érdemjegyeit, tanulási, jelenléti adatait elektronikus naplóban vezetjük. Eléréséhez szükséges adatokat iskolánk biztosítja.

  Tovább az e-Naplóra...

   

   

  A KÖLTÉSZET TAVASZA ZILAHON

  Három év kihagyás után ismét megrendezésre került Zilahon a Költészet Tavasza elnevezésű vers- és prózamondó verseny. Iskolánkat két tanuló képviselte: Velladics Emma a hetedik osztályból, illetve Velladics Ádám az ötödik évfolyamból. A nívós versenyen a két tanuló méltó ellenfelekkel mérte össze tudását.

  Zilahra a Játékszín szervezésében utaztunk ki, Gergye Rezső biztosította nekünk a mikrobuszt.

  A két napos rendezvény első napján Zalai Antal hegedűművész játszott, illetve magyar és román költők egy-egy verse hangzott el mindkét nyelven.

  Maga a verseny szombat délelőtt zajlott le, ahol diákjaink derekasan helytálltak. Bár helyezést nem értek el, de Emma különdíjat vehetett át Balázs F. Attila költőtől, akinek – elmondása szerint – Emma kiállása és produkciója tetszett a legjobban. Ádám dicséretben és pénzjutalomban részesült.

  A verseny mindkét tanulónak nagy élmény volt. Emma már másodszor vett részt ezen a megmérettetésen, Ádám pedig az idei versenyen debütált.

  Mind a verseny színvonala, mind pedig a szíves vendéglátás kimagasló volt. A tanulók biztosítottak afelől, hogy jövőre is szívesen visszajönnek, ha lesz rá lehetőségük.

  Mindent egybevetve élményekben gazdag hétvégét adtunk át a múltnak. Mindenki élvezte – a fárasztó távolság ellenére – mind az utazást, mind pedig a versenyt. Úgy gondolom, hogy a diákok is életre szóló élményekben részesültek, amit remekül beépíthetnek majd későbbi tanulmányaikba, illetve kamatoztathatják majd a jövőben.     

  Borhi Tamás tanár úr

   

  További képek: Galéria / Iskolai albumok

  https://www.vaol.hu/helyi-kozelet/2022/05/vers-minden-idoben-zihalon-vasiak-is-remekeltek-a-kolteszet-tavasza-fesztivalon

  https://maszol.ro/kultura/Uj-antologiat-mutattak-be-ismet-megtartottak-a-Kolteszet-Tavasza-Fesztivalt-Zilahon

  Hasznos linkek

  Edunet (Tananyag-fejlesztési Alapítvány)
  TTE (Történelemtanárok Egylete)
  Dráma (Magyar Drámapedagógiai Társaság)
  KTEP (Könyvtárostanárok Egyesülete)
  Ökoiskola
  Parlament
  MÁV menetrend
  Volán

  Hasznos linkek

  TANINFORM
  KIR (Oktatási Hivatal)
  https://sek.elte.hu/srpszkk (ELTE Savaria Egyetemi Központ - Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ)
  E-tanárikar
  ECDL
  Osztályfőnök
  MPT (Magyar Pedagógiai Társaság)
  MTT (Magyar Tehetséggondozó Társaság)

  Letöltések