Telefon: 06-94-709-827 | E-mail: admin@altisk-csmindszent.edu.hu

  Bemutatkozás

  1956. szeptember 1-jén adták át az intézmény jelenlegi épületét. A korabeli Vas Népében az átadásról szóló tudósításban Vas megye egyik legjobban felszerelt...

  Bővebben...

  Galéria

  Tekintsék meg iskolánk életéről, rendezvényeiről készített képeket, melyek külön-külön albumokban találhatóak. Jó szórakozást!

  Bővebben...

  e-Napló

  Diákjaink érdemjegyeit, tanulási, jelenléti adatait elektronikus naplóban vezetjük. Eléréséhez szükséges adatokat iskolánk biztosítja.

  Tovább az e-Naplóra...

   

   

  MINDSZENTY SZOBOR AVATÁSA NOVEMBER 23-ÁN

  Mindszenty szobrot avattak a Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskolában

  Babusa János Mindszenty-díjas szobrászművész felajánlásából kapott az iskola névadójáról egy szobrot, amelynek a „nagy tetvére” a Mindszenty Emlékházban látható.

  Beszédet mondott Fodor István a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója, aki a tanulóknak a hercegprímást példaként említette arra, hogy egy kicsi falu kis iskolájából is szorgalommal ki lehet emelkedni, híressé lehet válni.

  László Jánosné intézményvezető az összefogás erejét emelte ki beszédében, amely az iskolát már olyan sokszor megsegítette, kiemelte a többi iskola sorából.

  Babusa János a szobor elkészítésének történetét öntötte szavakba.

  Fekete Szabolcs Benedek püspök úr megszentelte a szobrot, majd megáldotta az iskola tanulóit, a Mindszenty Emlékversenyre érkező diákokat, felkészítőiket, a verseny zsűrijének neves tagjait és minden jelen lévőt.

  A kis ünnepség után következett a 8. Mindszenty Emlékverseny, amelyre nyolc csapat érkezett. Soós Viktor egyháztörténész, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága, a Mindszenty Társaság tagja, a zsűri elnöke nyitotta meg a versenyt. Szirmai Ágnes tanárnő által összeállított érdekes, gondolkodtató, játékos feladatok megoldásával egy remek versenyhangulatot tapasztalhattunk. Az eredményhirdetést izgatottan várták a diákok. Az első helyezést Szent Imre Általános Iskola – Jánosháza, felkészítőjük Molnár Terézia, második helyezést a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium – Zalaegerszeg, felkészítőjük Kocsis Zsuzsanna, a harmadik helyezést a Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola, felkészítőjük Borhi Tamás érte el.

  Értékes könyvjutalmakat kaptak a tanulók, amelyeket Gyöngyösi Zsuzsanna a Vasvári Könyvtár és Művelődési Központ intézményvezetője, a zsűri tagja ajánlott fel. A zsűriben rajta kívül aktívan részt vett Déri Péter és Huszár Balázs plébánosok, Fukszberger Imre Csehimindszent polgármestere.

  A verseny, az ünnepség sikeres lebonyolításában részt vett Fehér Beatrix és az iskola valamennyi pedagógusa, dolgozója.

  Köszönjük az összefogást!